Android App

Retail Banking Case Study on PMJJBY - CAIIB

Retail Banking


PRADHAN MANTRI JEEVAN JYOTI BIMA YOJANA (PMJJBY)

Answer the following questions regarding (PMJJBY)


1. What is the minimum and maximum age to subscribe for (PMJJBY)?


a. Min-18, Max-40
b. Min-18, Max-50
c. Min-18, Max-60
d. Min-18, Max-70


2. What is the premium payable?


a. Rs. 12/- per month
b. Rs. 12/- per annum
c. Rs. 330/- per month
d. Rs. 330/- per annum


3. What would be the amount payable on a subscriber’s death due to any cause?


a. Rs. 1 Lakh
b. Rs. 2 Lakhs
c. Rs. 3 Lakhs
d. Rs. 5 Lakhs


4. What would be the premium to be appropriated towards Insurance Premium to LIC /other insurance company?


a. Rs. 330/- per annum per member
b. Rs. 289/- per annum per member
c. Rs. 30/- per annum per member
d. Rs. 11/- per annum per member


5. What would be the premium to be appropriated towards Reimbursement of Expenses to BC/Micro/Corporate/Agent?


a. Rs. 330/- per annum per member
b. Rs. 289/- per annum per member
c. Rs. 30/- per annum per member
d. Rs. 11/- per annum per member


6. What would be the premium to be appropriated towards Reimbursement of Administrative expenses to participating Bank?


a. Rs. 330/- per annum per member
b. Rs. 289/- per annum per member
c. Rs. 30/- per annum per member
d. Rs. 11/- per annum per member


7. Who offer/administer the scheme?


a. United India Insurance Company
b. LIC and other Life Insurance companies
c. Any Non-Life Insurance company
d. All of the above


8. Will this cover be in addition to cover under any other insurance scheme the subscriber may be covered under?


a. Yes
b. Yes, subject to conditions
c. No
d. None of the above


9. Does the PMJJBY cover death resulting from natural calamities such as earthquake, flood and other convulsions of nature?


a. Yes
b. Yes, subject to conditions
c. No
d. None of the above


10. Does the PMJJBY cover death resulting from suicide / murder?


a. Yes
b. Yes, subject to conditions
c. No
d. None of the above


Answers :


1-b, 2-d, 3-b, 4-b, 5-c, 6-d, 7-b, 8-a, 9-a, 10-a


……………………………………………………………………………………………………………………………………………


Related Articles of Retail Banking

youtube facebook facebook
Live
X
Video Name Here Ok
Video description goes here